Mobiele telefonie: vervanging contract en telefoons

From CT Wiki
Revision as of 08:39, 26 March 2015 by Ronalds@nikhef.nl (talk | contribs) (Created page with "Hierbij willen we jullie informeren over veranderingen in de mobiele telefonie die komende maanden zullen plaatsvinden. Neem even de tijd om onderstaande goed te lezen. Binnen...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search

Hierbij willen we jullie informeren over veranderingen in de mobiele telefonie die komende maanden zullen plaatsvinden. Neem even de tijd om onderstaande goed te lezen. Binnenkort zullen jullie benaderd worden om je eigen keuze aan ons door te geven.


Nieuw contract

Het oorspronkelijke contract met Vodafone kan na 2 jaar vervangen worden. Door ontwikkelingen in de markt van mobiele telefonie, is het voor Nikhef gunstig om een nieuw contract af te sluiten. Enkele voordelen zijn:

  • lagere maandelijkse kosten;
  • hogere databundel per persoon;
  • toegang tot een sneller en sterker 4G netwerk.

Het nieuwe contract zou in de tweede helft van april al in kunnen gaan.


Nieuwe toestellen

Steeds meer van de huidige toestellen beginnen mankementen te vertonen. Daarom worden nieuwe toestellen aangeschaft. Ook nu is er weer een keuze tussen Apple IOS en Android toestellen. Wie geen behoefte heeft aan een smartphone of aan een telefoon van Nikhef maar wel gebruik wil maken van het contract van Nikhef, krijgt een basis toestel van Nokia. Als nu al bekend is dat je in 2015 uit dienst zult treden, kom je niet in aanmerking voor een nieuw toestel. Wel kun je het huidige toestel voor de rest van je dienstverband blijven gebruiken.

Er zijn twee nieuwe regelingen die van belang zijn voor de keuze voor je nieuwe toestel:

1. Er is een keuze tussen volledig ondersteunde toestellen en best-effort ondersteuning. Volledig ondersteund betekent dat bij defecten, je direct een vervangend toestel krijgt dat je vervolgens kunt blijven gebruiken en niet meer hoeft om te ruilen.

Bij reparaties aan een best-effort ondersteund toestel kun je een tijdelijk toestel meekrijgen, van een type dat op dat moment toevallig beschikbaar is, en dat kan van een ander type of besturingssysteem zijn dan het ingeleverde toestel. Dat tijdelijke toestel wordt vervolgens weer omgeruild voor het gerepareerde toestel. Overigens zullen we reparaties door een andere partij laten uitvoeren dan nu het geval is, waardoor die naar verwachting sneller en beter zullen worden afgehandeld.

2. Voor sommige toestellen wordt een eigen bijdrage in de aanschafkosten gerekend. Ondanks de eigen bijdrage, blijft Nikhef volledig eigenaar van deze telefoons.

De keuze voor nieuwe smartphones is gevallen op:

  • Sony Xperia Z3 zwart / 16 GB (Android). Volledig ondersteund en zonder eigen bijdrage. Wordt geleverd met 32 GB micro SD kaart.
  • Sony Xperia Z3 Compact / 16 GB (Android). Best-effort ondersteund en zonder eigen bijdrage. Wordt geleverd met 32 GB micro SD kaart. Keuze uit 4 beschikbare kleuren.
  • Apple iPhone 5s zwart / 32 GB (IOS). Volledig ondersteund, maar met een eigen bijdrage van EUR 50,-.
  • Apple iPhone 6 / 64 GB of 128 GB (IOS). Best-effort ondersteund, maar met een eigen bijdrage van respectievelijk EUR 200,- en EUR 300,- voor de 64 GB en 128 GB uitvoering. Keuze uit 3 beschikbare kleuren.

In de bijlagen worden de geselecteerde toestellen en de huidige modellen vergeleken. De Apple iPhone 5s heeft dezelfde afmetingen als de huidige iPhone 5 en is daarom niet weergegeven. Gedetailleerde specificaties of vergelijking tussen de toestellen kun je vinden op websites zoals [1]

Alle toestellen zullen worden geleverd met een schokbestendig hoesje om schade bij vallen te voorkomen. Van de gebruikers wordt verwacht dat het verstrekte hoesje wordt gebruikt.

De levering van nieuwe toestellen staat los van het ingaan van het nieuwe contract, maar zal nog voor de zomer plaatsvinden. Alleen als je wisselt van Android naar IOS of omgekeerd, krijg je een andere SIM kaart (ander formaat) met daarop je huidige nummer.


  • Huidige toestellen

Je krijgt de mogelijkheid je huidige toestel privé over te nemen. De kosten daarvoor moeten nog worden bepaald, maar zullen in de buurt van de gangbare prijs voor tweedehands toestellen liggen. Zie je af van overname, dan dien je binnen een week na ontvangst van het nieuwe toestel, je oude toestel in te leveren bij de CT Helpdesk. Je krijgt dan gelijk een bewijs van inleveren.