Innovaphone VOIP systeem

From CT Wiki
Jump to navigation Jump to search

Innovaphone

De leverancier van het door Nikhef gebruikte VOIP systeem is het Duitse Innovaphone. Zij zijn presenteren zich als een bedrijf dat is gespecialiseerd in pure IP telephony.

Technische ondersteuning wordt geleverd door een Nederlandse vertegenwoordiger van Innovaphone, de firma WH2A te Zeewolde.

Hardware componenten

Telefooncentrale Innovaphone VoIP-Gateway IP6010.jpg De Innovaphone VOIP Gateway IP6000 is geplaatst tussen de externe telefoonaansluiting en het interne IP netwerk op Nikhef. Deze gateway is de vervanger van de oude analoge PBX telefooncentrale. Alle functionaliteit is in software te configureren. De gateway is dubbel uitgevoerd om de bedrijfszekerheid te verhogen.
Draadloos DECT basisstation
IP1200 800px.jpg De Innovaphone IP1200 is het DECT basisstation waarmee het mogelijk wordt om de draadloze DECT telefoons binnen de gebouwen van het Nikhef te gebruiken. Op basis van metingen zijn er op 25 locaties in de gebouwen basisstations opgehangen, waarmee een 100% dekking wort verkegen.
Draadloos DECT telefoontoestel IP52 300px.jpg De Innovaphone IP52 is het DECT draadloze toestel ter vervanging van de tracers. Het toestel wordt geleverd met een 230V adapter en een clip voor aan de broekriem.
Vast telefoontoestel IP110 h290.jpg De Innovaphone IP110 is het standaard IP toestel voor op het bureau of aan de wand. Het toestel heeft een display en een luidspreker. Er is geen 230V adapter nodig omdat de voeding via de netwerkverbinding loopt (power over ethernet).
Vast telefoontoestel (luxe uitvoering) IP230 h280.jpg De Innovaphone IP230 is een luxe uitvoering van het IP toestel voor op het bureau en is bedoeld voor receptie en secretariaat.